Onko virtuaalitodellisuudessa pelaamisen tulevaisuus?

On vuosi 2025, istut kotisohvallasi seuraamassa livelähetyksenä suosikki eSport-joukkueesi peliä arkkivihollisiaan vastaan. Sijainnistasi huolimatta sinusta tuntuu siltä, kuin olisit heidän mukanaan pelissä. VR-pelaaminen on tuonut mukanaan mahdollisuuden käyttäjilleen tuntea olevansa pelin sisällä sen sijaan, että he seuraisivat sitä kaukaa tietokoneidensa ruuduilta.

Image

Mitä VR-pelaaminen on ja miten se poikkeaa perinteisestä pelaamisesta?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa sitä, että pelaaja käyttää VR-laseja videopelien pelaamiseen perinteisen monitorin tai tv-ruudun sijaan. Peli näkyy pelaajalle 3D:nä, minkä vuoksi hänen on helpompi tuntea olevansa osa sen maailmaa. 
VR-pelaaminen mahdollistaa esineiden, ympäristöjen ja muiden pelaajien kanssa kommunikoimisen reaaliajassa eri tavalla kuin perinteinen pelaaminen. VR-pelit nojaavat monesti myös enemmän liikkeeseen ja fyysisyyteen. Perinteistä peliä voit pelata istumalla visusti perituolillasi, joita myy esimerkiksi Masku, kun VR-peli saattaa pakottaa sinut pysymään liikkeellä myös oikeassa elämässä käyttäen liiketunnistimia.

VR-pelaamisen nykytila ja tulevaisuus

VR-pelaamisen suosio on jo suurta ja kasvaa koko ajan. HTC Vive ja Oculus Rift myivät nopeasti heti alkuun yli 3 miljoonaa kappaletta, mikä on valtava määrä niin alkutekijöissään olevalle teknologialle. Monet pelaajat halusivat olla ensimmäisten joukossa kokeilemassa jotakin täysin uutta ja mullistavaa. Sittemmin teknologia on kehittynyt lisää ja pelaamisessa mennään koko ajan enemmän ja enemmän virtuaalitodellisuuden suuntaan. Kun suuret peliteollisuuden nimet alkavat siirtymään enemmän vr-pelaamisen suuntaan, seuraavat kuluttajat taatusti perässä. Toistaiseksi VR-pelaaminen ei ole edullisimmasta päästä, mutta sen suosion kasvaessa markkinoille varmasti alkaa putoilemaan myös edullisempia vaihtoehtoja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ja tiivistettynä VR-pelaaminen siis on kuin onkin tulevaisuus, jota selvästi kannattaa odottaa suurella mielenkiinnolla.

Image