Robotti-imuri kotiin siivouspäiviä helpottamaan

On siivouspäivä. Robotti-imuri pyörii pitkin nurkkia ja sohvanalusia, käy läpi huoneet ja palaa sitten omalle paikalleen latautumaan. Robotin imuroinnin jälkeen riittää, kun vain käyt kostean liinan kanssa lattiapinnat läpi, ja lattioiden osalta viikkosiivous on hoidettu, ja voit keskittyä muihin siivouksen osa-alueisiin.

Kukapa ei haluaisin siivouksen olevan helpompaa! Jos sinäkin olet harkinnut robotti-imurin hankkimista, tämä artikkeli on sinua varten. Kerromme artikkelissa, mihin asioihin sinun on hyvä kiinnittää huomiota robotti-imuria valitessasi.

Image

Hinta

Robotti-imureita löytyy nykyään jokaisesta hintaluokasta. Suurin osa imureista on noin 300-700€: hintaan vaikuttaa imurin laatu, ominaisuudet ja niin edelleen. Esimerkiksi ajastustoiminto on kätevä ja siitä kannattaa olla valmis maksamaan hieman ekstraa. Eri hintalukkien malleihin voit tutustua osoitteessa https://www.veikonkone.fi/.

Hiljaisuus

Vaikka robotti-imurit ovat tavallisia imureita hiljaisempia, niistä kaikista kuuluu silti tietty määrä ääntä käytön aikana. Ääni ei kuitenkaan ole juuri normaalia puhetta korkeampi. Jos imurin ajastaa toimimaan silloin, kun kotona ei vietetä aikaa, ei melutasolla juuri ole merkitystä. Kovat pinnat, kynnykset ja muut esteet nostavat melutasoa.

Käyttö- ja latausaika

Akun koko, siivousohjelma ja pintojen haastavuustaso vaikuttavat  imurin käyttöaikaan. Suuressa kodissa tarvitaan isommalla akun koolla varusteltu imuri kuin pienemmissä kodeissa. Myös imurin latausaika vaihtelee mallin ja akun koon mukaan. Yleensä imuri lataa itsensä täyteen noin tunnissa. 

Liikkuminen

Robotti-imurit kykenevät toimimaan siivotessaan melko itsenäisesti. Toiset mallit suoriutuvat esimerkiksi matoista ja kynnyksistä paremmin kuin toiset, joten oman kodin esteitä on hyvä miettiä imuria hankittaessa. On hyvä selvittää, halutaanko imurilla siivota koko asunto, tietty kerros vai kenties vain muutama huone?