Uuden älypuhelimen hankkiminen

Oletko hankkimassa uuden älypuhelimen ostamista? Tässä artikkelissa esittelen älypuhelinmarkkinoita, jotka ovat jatkuvassa murroksessa. Uusin iPhone-malli tai Samsung Galaxy S10 ovat toki suunnittelun kärkeä, mutta sinun ei kannata rynnätä lähimpään elektroniikkaliikkeeseen suuna päänä. Sen sijaan kannattaa pysähtyä hetki tarkastelemaan omia tarpeita ja haluja. 

Tärkein kysymys uutta puhelinta harkitessa on, mitä todella tarvitset puhelimeltasi. Tarvitsetko puhelinta työkäyttöön vai onko se henkilökohtaiseen käyttöön? Etsitkö tehokasta älypuhelinta, joka voisi korvata kannettavan tietokoneen? Tai ehkä etsit kännykkää pelikäyttöön työmatkojen ajaksi. Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, olet monta askelta lähempänä uuden, juuri sinulle sopivan älypuhelimen löytämistä.

Seuraavaksi on syytä selvittää, kuinka paljon olet valmis puhelimesta pulittamaan. Oma budjetti voi vaihdella elämäntilanteen, tarpeiden ja kiinnostuksen mukaan, joten se kannattaa selvittää ennen ostopäätöksen tekemistä. Jos olet ostamassa uutta älykännykkää, joka korvaa vanhan puhelimen, voi osamaksu olla sinulle sopiva ratkaisu. Osamaksulla ostaessa maksat puhelinta erissä joka kuukausi esimerkiksi 40€ yhden tai kahden vuoden ajan. Jos olet säästänyt puhelimen ostoa varten, on kuitenkin parempi maksaa puhelin kerralla pois. Osamaksu mahdollistaa isojenkin hankintojen tekemisen ilman suunnittelua, mutta jos puhelin hajoaa tai katoaa, on osamaksuun sidottu kuitenkin siihen saakka, että puhelin on kokonaan maksettu.

Image
Image

Kolmanneksi kannattaa pohtia, mihin ominaisuuksiin haluat panostaa. Mikäli mielit käyttää puhelimen kameraa ammatti- tai harrastuskäytössä, on hyvä etsiä puhelin, jossa on tarpeeksi laadukas kamera ja kuvanmuokkausmahdollisuus. Jos tarvitset puhelimeltasi helppokäyttötoimintoja, esimerkiksi suurta näyttöä tai helposti luettavaa fonttia tai yhteensopivuutta apuvälineen, esimerkiksi sähkökäyttöisen pyörätuolin tai kuulolaitteen kanssa, on hyvä varmistaa, että älypuhelin toimii myös näissä yhteyksissä.

Tämän vinkkilistan avulla löydät varmasti juuri sinulle sopivan puhelimen!